How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good παθησεις σπονδυλικης στηλης

Η συμπτωματολογία που εντοπίζεται είναι πάντοτε ανάλογη του βαθμού της στένωσης που παρατηρείται. Αυτό που χρειάζεται να "τονιστεί", είναι πως υπάρχει περίπτωση μια σπονδυλική στένωση να μη συνοδεύεται από συμπτώματα, μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει κάποια επιπλέον επιβάρυνση στη σχετική ανατομική περιοχή π.

Στην περίπτωση αυτή, ο ασθενής δεν θα πονάει μεν, πλην όμως η αποκατάσταση της πιθανής δισκοκήλης που μπορεί να έχει, είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσει σαφώς μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών.

Συνήθως το χειρουργείο που προτείνεται είναι η εκτομή του μεσοσπονδυλίου δίσκου, η αποσυμπίεση του νωτιαίου μυελού και η αυχενική σπονδυλοδεσία.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Όταν μιλάμε για αυχενικό σύνδρομο δεν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένη πάθηση αλλά σε διάφορα συμπτώματα που συγκεντρώνονται στην περιοχή του αυχένα δυσκαμψία, νευραλγία, ζαλάδες, πονοκέφαλος κ.α.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η στένωση της σπονδυλικής στήλης συμπιέζει τη ρίζα του νεύρου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά μήκος του πίσω μέρους του ποδιού.

Και κάποιοι άλλοι σωλήνες εισάγονται στην κοιλιακή χώρα, επιτρέποντας στον χειρουργό να δουλέψει εσωτερικά. Η κήλη αποκαθίσταται από την πίσω πλευρά του κοιλιακού τοιχώματος.

Σχεδόν τριπλάσιος ο κίνδυνος άνοιας τον πρώτο χρόνο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο

Τί γίνεται αν η επέμβαση για τη κήλη δεν μπορεί να γίνει website λαπαροσκοπικά;

Με διευθνείς συνεργασίες συμβάλουμε στο μέλλον της Ρεφλεξολογίας.

της βουβωνοκήλης. Αποτελεί ιδανική μέθοδο για την υποτροπή της βουβωνοκήλης αλλά και την αμφοτερόπλευρη κήλη.

Στην ενότητα Χειροπρακτική μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για Χειροπρακτική σε Αθήνα.

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (Βίντεο)

Οι παθήσεις σπονδυλικής στήλης αποτελούν σύνθετες παθολογίες με πολλές φορές περίπλοκη κλινική εικόνα. Οι βασικοί πυλώνες στην χειρουργική αντιμετώπιση είναι η κατανόηση των εμβιομηχανικών ιδιοτήτων κάθε σπονδυλικής στήλης, καθώς και ο σεβασμός στις νευρικές δομές που εμπλέκονται στο πρόβλημα. Στόχος είναι η επίλυση του προβλήματος με το μικρότερο μυικό/ιστικό τραύμα χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην λειτουργικότητα και φυσιολογία της σπονδυλικής στήλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *